Taakvelden

7.2 Riolering

In 2022 richten we ons vooral op:

Basisvoorzieningen in stand houden: het rioolstelsel en de hemel- en grondwatervoorzieningen houden we (samen met onze waterpartners) op doelmatige wijze in stand en verbeteren we waar mogelijk.

Klimaatbestendig en waterrobuust tot in de haarvaten van de stad: door afkoppelen van hemelwater en het realiseren van (liefst groene) waterberging in de openbare ruimte. Zo voorkomen we hittestress verdroging (sponswerking van de stad) en (hemel)wateroverlast.

Zichtbare waterstructuren: deze dragen bij aan een leefbare, aantrekkelijke en gezonde stad. Ook leidt dit tot minder wateroverlast, verdroging en hittestress en verbetering van de waterkwaliteit en de groenstructuren. Een voorbeeld hiervan is het terugbrengen van de Gender in de stad.

Beheersbaar grondwatersysteem om de aan de grond gegeven bestemming mogelijk te houden: we bestrijden de huidige grondwateroverlast duurzaam en proberen te voorkomen dat nieuwe ontwikkelingen leiden tot grondwateroverlast.

Gedeeld eigenaarschap voor een klimaatrobuuste stad: we stimuleren (o.a. via subsidieregelingen en een gerichte communicatie strategie) groene daken en gevels, groen-blauwe schoolpleinen en bedrijventerreinen, afkoppelen van verhard oppervlak en ontharden / ontstenen & vergroenen van particulier terrein.

Uitwerken van het nieuwe gemeentelijke rioleringsplan 2023 – 2026: in 2022 schrijven we op basis van een evaluatie van het huidige gemeentelijke rioleringsplan 2019 - 2022, nieuwe inzichten (bijvoorbeeld het recente IPCC rapport over de klimaatverandering), opgedane ervaringen en de studie ‘sterkste schouders, zwaarste lasten’ een nieuw gemeentelijk rioleringsplan 2023 – 2026, welke in november / december 2022 voor vaststelling wordt aangeboden aan de gemeenteraad.

Deze pagina is gebouwd op 09/29/2021 16:36:49 met de export van 09/29/2021 16:21:06